Ficatul este un organ vital. Are mai multe roluri, printre care: ajută digestia, metabolismul, imunitatea. În plus, are rolul de a stoca nutrienții de care organismul are nevoie. Iată care sunt cele 3 alimente care regenerează ficatul. Este bine să le incluzi în alimentația ta.

3 alimente care regenerează ficatul

1. Usturoiul. Îți va curăța ficatul. Enzimele pe care le activează vor elimina toxinele. Usturoiul conține alicina și seleniu, care curăță și protejează ficatul. În plus, acest aliment ține sub control colesterolul și trigliceridele. Acestea pot să solicite foarte mult ficatul și din acest motiv nu va mai funcționa așa cum trebuie. Este indicat să consumi usturoi proaspăt. Este bine să mănânci 2 sau 3 căței de usturoi în fiecare zi. Îl poți include în diferite rețete.

2. Grapefruit. Este un aliment bogat în vitamina C, pectină și antioxidanți. Toate acestea ajută ficatul să se regenereze. De asemenea, conține antioxidanți care anulează efectul radicalilor liberi și au rolul de a detoxifia ficatul. Este bine să consumi acest aliment și dacă ai mâncat prea mult sau dacă ai avut la masă alimente bogate în grăsimi. Este indicat să consumi 100 de ml de suc de grapefruit pe zi, sau să mânânci fructul întreg.

Ai grijă dacă iei medicamente! Grapefruit-ul nu este indicat în cazul în care se iau anumite pastile. De aceea este bine să discuți cu medicul înainte.

3. Sfecla roșie. Este o surasă importantă de beta-caroten. Acesta are rolul de a stimula și de a îmbunătăți funcțiile ficatului. Acest aliment purifică sângele. De aceea poți consuma în fiecare zi sfeclă roșie, proaspătă. Poți să o incluzi în salate. Mai jos vei găsi o rețetă de salată cu sfeclă roșie.

Salată de sfeclă roșie și nuci

Ingrediente:
– 1 cană de sfeclă roșie, dată pe răzătoare sau tăiată cubulețe
– 2 lingurițe de ulei de măsline
– sucul unei jumătăți de lămâie
– cîteva nuci mărunțite

Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele pentru a obține salata. Este indicat să mânâcnci din ea din două în două ore, pentru ca ficatul tău să se regenereze

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.