Spitalul Queen Mary din Hong Kong a reușit să efectueze cu succes un transplant dublu de ficat unui bărbat de 59 de ani; ficatul a fost constituit din părți ale organelor celor două fiice ale sale care au fost compatibile.

transplant de ficat

Conform ziarului South China Morning Post, acest tip de transplant a fost primul de acest tip pentru centrul medical care a efectuat pentru prima dată acest transplant dublu.

Receptorul organului a fost Cheng Chi-ming, un agent de securitate din Macao care suferea de hepatită B; aflându-se în comă, medicii i-au spus că ar putea supraviețui numai o săptămână, cu excepția cazului în care va primi un ficat sănătos.

Cele trei fiice ale sale au fost examinate pentru a vedea dacă acestea ar putea fi donatori compatibili cu tatăl lor, și s-a constatat că două dintre ele (Lam Lam de 23 de ani și Kei Kei de 22 de ani) au fost eligibile. În urma analizelor efectuate, medicii au concluzionat că ficatul lor era de dimensiuni prea mici, astfel încât au decis să utilizeze două treimi din ficatul lui Kei Kei și o treime din cel al lui Lam Lam, părți cu care medicii au reconstruit un ficat nou și sănătos pentru tatăl lor.

Conform doctorului Lo Chung-Mau, unul dintre membrii echipei medicale care a efectuat operația, transplantul dublu al lui Cheng a durat doar 55 de minute.

În alte spitale, acest tip de transplant dublu nu a fost efectuat până acum, cele două operații (transplantul la nivelul lobului drept și, ulterior, la nivelul lobului stâng) efectuându-se separat. De această dată însă, medicii au decis să efectueze cele două operații simultan din cauza stării critice a pacientului, înjumătățind pe această cale riscurile și durata recuperării.

„Transplantul dublu de ficat reprezintă un subiect care ridică numeroase probleme etice în lumea medicală și nu a fost o decizie pe care am luat-o în pripă, ci o decizie calculată, având în vedere că era vorba de viețile a trei persoane”, a declarat medicul Lo. Lo a afirmat că prioritară era folosirea ficatului unui singur donator, însă cazul acesta a fost unul excepțional din cauza stării grave a pacientului.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.