Alimentația pentru mulți dintre noi constituie o problemă. Poate cel mai bun lucru de ținut minte este să nu faci excese. Fructele nu fac excepție.

Atunci când sunt consumate in cantități mari, fructele pot duce la creșterea în greutate și pot afecta ficatul.

Aceste procese pot avea loc ca urmare a creșterii cantității de fructoză din corp, zahărul natural din fructe care este procesat doar de ficat. Când acest organ este suprasolicitat, pot apărea diverse problemele hepatice dăunătoare pentru sănătate, informează doctorulzilei.ro.

Ficatul folosește fructoza în lipogeneză, un proces care constă în transformarea fructozei în depozite de grăsimi. Dacă mănânci prea multă fructoză, există riscul ca grăsimea rezultată să se acumuleze în celulele ficatului, ducând astfel la apariția steatozei hepatice non-alcoolice, problemă cunoscută în termeni populari de boala ficatului gras.

În plus, excesul de fructoză din corp duce și la creșterea în greutate, prin acumularea depozitelor de grăsimi în jurul abdomenului. Când ficatul detectează o cantitate mare de fructoză în corp, acest organ vital nu mai are puterea să o transforme în energie, motiv pentru care o depozitează sub formă de grăsimi.

Specialiștii atrag atenția că persoanele care au circumferința taliei mare, au un risc mai mare de a suferi de infarct sau accident vascular cerebral, din cauză că grăsimea abdominală se absoarbe mai ușor în sânge, ceea ce înseamnă că arterele și venele se pot înfunda mai ușor, îngreunând astfel circulația sângelui către inimă și creier.

Când vine vorba de consumul de fructe, optează pentru mere, portocale, mango, kiwi, grepfrut și pere. Acestea conțin cantități mici de fructoză. De asemenea, este important să citești cu atenție etichetele produselor pe care le cumperi și să te asiguri că nu conțin cantități mari de fructoză.

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La comenzile de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.