Un ficat sanatos care functioneaza corespunzator este vital pentru supravietuirea si bunastarea noastra.

toxine, ficatul

Fara aceasta, corpurile noastre nu sunt in masura sa detoxifice si sa elimine produsele deseurilor daunatoare care se acumuleaza in plan intern.

Transformarea si destramarea toxinelor in substante care pot fi expulzate in siguranta de catre corpul nostru este lucrarea principala pe care o desfasoara ficatul nostru.

Cu toate acestea, are multe alte functii, iar oamenii de stiinta au estimat ca exista aproximativ alte 500 de procese pe care le efectueaza.

Acest numar pune importanta ficatului in perspectiva. Printr-un stil de viata activ, prin consumul de alimente echilibrate si hranitoare si prin evitarea atat a alimentelor foarte prelucrate, cat si a zaharului, toate contribuie la mentinerea ficatului intr-o stare excelenta.

Consumul excesiv de alcool, precum si administrarea de medicamente intr-un numar foarte mare (inclusiv suplimente, medicamente prescrise, vitamine, etc.) sunt cele mai daunatoare lucruri pe care le putem face pentru a ne afecta ficatul.

In general, cel mai bun lucru pe care-l putem face in mod realist pentru noi insine este sa fim mereu in cautarea semnelor care ar putea indica faptul ca ficatul nostru nu functioneaza asa cum ar trebui sa fie.

Urmatoarele sunt cinci dintre cele mai mari semne de avertizare care ne spun ca ficatul este plin de toxine:

1. Esti constant epuizat

Cand te simti intotdeuna obosit, intetosat, epuizat de energie si coplesit, atunci ai putea sa suferi de oboseala cronica, care este una dintre cele mai frecvente semne de probleme hepatice.

Aceasta boala poate duce la o serie de alte probleme cum ar fi confuzia, incapacitatea de concentrare, durerile si durerile corporale, depresia si anxietatea, astfel incat orice schimbare drastica a nivelului de dispozitie sau de energie ar trebui sa fie luata

2. Obezitatea sau cresterea brusca a greutatii

Daca simti ca in mod inexplicabil castigi in greutate, asta ar putea insemna ca ficatul tau este deteriorat si coplesit de toxine.

Cand ficatul tau nu poate tine seama cu cantitatea de toxine pe care trebuie sa o proceseze, va incepe sa stocheze toate toxinele nefiltrate din celulele grase, care, la randul lor, se depoziteaza in jurul zonei stomacului.

In plus, fata de a avea o burta mai mare, deoarece ficatul metabolizeaza grasimea, atunci cand acesta este plin de toxine, aceasta functie ocupa locul din spate.

Corpul tau ajunge sa acumuleze si mai multe toxine daca nu este tinut sub control, iar acest ciclu se transforma intr-un bulgare de zapada scapat de sub control care poate duce chiar la obezitate.

3. Dezvolti icter

Cand pielea si albul ochilor va capata o culoare galbena, probabil suferi de icter. Icterul este cauzat de acumularea de exces de bilirubina din sange, care apare atunci cand debitul bilei din ficat este blocat.

Un ficat care functioneaza corect are capacitatea de a procesa si de a elimina bilirubina din sange, dar atunci cand nu este capabil sa faca acest lucru, substanta se acumuleaza si curand devine depusa in tesuturi, ceea ce face ca pielea sa apara galbuie.

4. Urina neobisnuit de intunecata si decolorata

O schimbare a culorii urinei, care poate, de asemenea, sa miroasa rau atunci cand urinezi, ar putea fi un semn ca organismul tau incearca sa treaca toxinele printr-un traseu alternativ.

Acest lucru se intampla atunci cand ficatul nu este capabil sa proceseze toxinele asa cum ar fi normal si astfel organismul va compensa eliminandu-le prin urina. Orice ingrosare a consistentei sau a durerii la urinare trebuie luata in serios si tratata imediat de catre un medic.

5.  Acnee persistenta legate de acnee

Daca aveai o piele deosebit de curata si ai descoperit brusc ca este afectata, cauza ar putea fi acumularea de toxine la nivelul ficatului.

Acestea pot sa provoace o serie de dezechilibre hormonale si una dintre principalele cai de manifestare este, din pacate, acnee la nivelul fetei si pielii tale sub forma de acnee.

Deoarece problema este una interna, mai degraba decat una exterioara, spalarea si tratarea suprafetei pielii nu va contribui la controlul acestei probleme. In schimb, trebuie sa-ti detoxifici organismul, in special ficatul.

6. Gust amar în gură

Atunci când ai un gust amar în gură care persistă, este posibil să ai fie probleme cu ficatul, fie cu colecistul.

7. Sensibilitate crescută la anumite mirosuri;

Cum îţi poţi regenera ficatul

Chiar dacă aceste simptome nu sunt ieşite din comun, dacă te confrunţi în acelaşi timp cu mai mult de trei dintre ele, este evident că ficatul tău are de suferit şi că trebuie să iei măsuri. Vestea bună este că, dacă acţionezi din timp, ficatul tău se va regenera, redobândindu-şi în scurt timp funcţia esenţială.

Odată ce realizezi că ai o problemă cu ficatul, încearcă să îţi schimbi stilul de viaţă şi să urmezi aceste sfaturi:

Cumpără alimente organice şi evită-le pe cele modificate genetic

Ţine un regim echilibrat, bogat în proteine (atât de origine animală, cât şi vegetală), cereale integrale, alimente fermentate, grăsimi sănătoase, nuci şi seminţe

Evită uleiurile mai puţin sănătoase, cum ar fi cele ce porumb, de floarea-soarelui sau de canola (o plantă înrudită cu rapiţa, dar modificată genetic)

Bea apă din belşug, cel puţin 2 litri pe zi

Consumă alimente bogate în grăsimi sănătoase: ulei de cocos, unt, avocado

Asigură-ţi necesarul de fibre: seminţe de chia, anghinare, seminţe de in, avocado, broccoli, varză de Bruxelles

Renunţă la zahărul rafinat alb sau brun, la băuturi carbogazoase îndulcite

Consumă mai multe verzituri – sunt bogate în magneziu, folaţi, vitaminele B şi C

Redu sau elimină consumul de alcool

Pentru a ajuta ficatul să îşi recapete funcţia de detoxifiere, ajută-l consumând ceaiuri, în special de anghinare, care poate stimula secreţia de bilă.

De asemenea, adaugă mai des în mâncărurile preferate un condiment despre care medicii au numai cuvinte de laudă: turmericul. Curcuma, ingredientul activ din turmeric, este recunoscută pentru efectele sale anticancerigene .

sursa: andreilaslau.ro

Doriti mai multe informatii despre vindecarea ficatului? Contactati-ne acum!