Dacă simți că ești din ce în ce mai obosit, nu te mai odihnești bine și nici nu te poți concentra atunci este momentul ideal să îi dai un restart organismului tău. Uite de ce este benefică alăturarea dintre pătrunjel și lămâie!

protejează ficatul

Pătrunjelul consumat atât în salate cât și în sucuri alături de lămâie reprezintă o variantă sănătoasă de a avea grijă de vitalitatea și buna funcționare a organismului tău.

Conține proteine (20%), flavonoidele responsabile de întreținerea membranele celulelor sângelui și au și  rol de antioxidant, uleiuri esențiale, fier, calciu, fosfor, mangan,  vitamina K, betacaroten și mai ales vitamina C.

Mai mult de atât dacă te hotărâști să scapi de câteva kilograme pe care le-ai acumulat pe perioada rece cu ajutorul pătrunjelului poți să slăbești în doar o săptămână de nu mai puțin de 4 kilograme.

Odată cu suportul de substanțe nutritive esențiale, pătrunjelul echilibrează, stimulează energia organelor și  îmbunătățeste  capacitatea de asimilare a nutrimenților.

Stimulează regenerarea ficatului

Conține de patru ori mai multă vitamina C decât are în mod normal o portocală, este sub să îți țină sub control tensiunea deoarece este  un bun stabilizator natural.

Rădăcina acestei mici plante verzi și aparent banale este un bun reparator al ficatului, un foarte bun stimulent pentru rinichi și combate cu succes reținerile de apă.

În cazul în care te confrunți cu pietre la rinichi este indicat să consumi ceai din frunzele și tulpina pătrunjelului.

Te ajută să slăbești

Consumat sub formă de salată acesta contribuie vizibil la reducerea greutății corporale fără a pune în pericol echilibrul de vitamine din organism. Adună frunzele și codițele fragede de la șase legături, toacă-le mărunt, poți să adaugi pentru mai mult gust și o mână de frunze de mentă mărunțite, o roșie tăiată cubulețe și zeama de la o lămâie. Mănâncă această salată de fiecare dată când simți senzația de foame, sau chiar și ca garnitură, atunci când slăbirea nu este scopul principal. Dacă totuși vrei să profiți de avantajele lui la maxim și să îți recâștigi silueta de altă dată, timp de o săptămână apelează la această salată la care mai poți adăuga o cafea și un fruct la micul dejun, un piept de curcan fiert sau la grătar la prâz și seara un ou fiert cu un morcov ras. 

Are proprietăți laxative

O plantă atât de la îndemâna ta și cu atât de multe calități încât ar fi păcat să nu o folosești. Printre altele consumul de pătrunjel îmbunătățește digestia prevenind astfel balonarea, indigestia, constipația. Datorită conținutului de vitamina C, betacaroten, clorofilî și vitamina B12 stimulează sistemul imunitar, iar în combinație cu lămâia, aceasta îi sporește și mai mult calitățile. Drenează ficatul, dezinfectează tubul digestiv dar și căile urinare, având un efect aniseptic mai ales asupra căilor respiratorii. Spală bine în apă rece trei legături de pătrunjel, taie-le fin și pune-le într-un vas unde în prealabil ai adăugat zeama de l o lămâie, puțin ulei de măsline. Pentru o savoare mai intensă poți să adaugi și doi căței de usturoi mărunțiți bine. Va rezulta astfel o salata cu un gust delicios, extrem de aromată și o porție de sănătate curată.

Luptă împotriva cancerului

Conține o cantitate importantă de acid folic, iar lămâia îl completează, pentru ca, astfel, antioxidanții compuși să lupte împotriva radicalilor liberi și a prevenției cancerului. Clorofila, odată ajunsă în organism, generează viață la nivel celular întărind astfel structura lor.

Atentie

Fierul non-hemic din pătrunjel se poate absorbi corect dacă îl combini cu puţină zeamă de lămâie. De altfel, uleiul presat la rece şi lămâia nu trebuie să lipsească din nicio salată.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea ficatului? Contactati-ne acum!

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs