Ficatul gras este o afecțiune reversibilă în care vacuole mari de grăsime trigliceridă se acumulează în celulele hepatice prin intermediul procesului de steatoză (adică retenție anormală a lipidelor în interiorul unei celule). În pofida multiplelor cauze, ficatul gras poate fi considerat o singură boală care apare la nivel mondial la cei cu aport excesiv de alcool și la obezi (cu sau fără efecte ale rezistenței la insulină). Afecțiunea este asociată și cu alte boli care influențează metabolismul grăsimilor. Când acest proces de metabolizare a grăsimilor este perturbat, grăsimea se poate acumula în ficat în cantități excesive, rezultând astfel un ficat gras. Este dificil să distingem FLD alcoolice, care face parte din boala hepatică alcoolică, de cea nonalcoolică FLD (NAFLD) și ambele prezintă modificări grase microvesiculare și macrovesiculare în diferite etape.

Acumularea de grăsime în steatoza alcoolică sau non-alcoolică poate fi însoțită și de o inflamație progresivă a ficatului (hepatită), numită steatohepatită. Această stare mai severă poate fi denumită fie steatohepatită alcoolică, fie steatohepatită non-alcoolică.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Proiectul Răsuceni

rasuceni
Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.