Ficatul este principalul organ de metabolizare a alimentelor, el fiind primul care vine în contact cu sângele care transportă toxinele. Principala funcţie a ficatului este să purifice organismul, să îl elibereze de toxine şi de deşeuri metabolice.

Ficatul poate fi protejat prin consumul regulat al unor alimente sănătoase, considerate, de altfel, remedii extraordinare împotriva bolilor. Pentru aceasta, avem la îndemână cea mai ieftină legumă: varza.

Varza activează enzimele utilizate de ficat pentru detoxifiere

Atât varza proaspătă, cât şi varza murată conţin sulforafan – o substanţă ce stimulează puternic producerea în organism a unor enzime care joacă rolul de detoxifiant al ficatului.

Totodată, consumul de varză poate preveni procesele de distrucție celulară la nivelul ficatului sub acţiunea factorilor infecţioşi sau a celor chimici. Pentru a proteja ficatul de boli, se recomandă consumul verzei murate/acre sau a celei crude sub formă de salată, de măcar 3 ori pe săptămână.

Salată de varză crudă/ proaspătă:

Se spală varza şi se taie mărunt. Pentru a reduce la minimum procesul de oxidare a enzimelor şi a vitaminelor, este bine ca varza să fie tăiată cu un cuţit cu lama de inox.

Imediat după tăiere, se adaugă sare, puţin cimbru (pentru efect carminativ), ulei presat la rece şi oţet sau lămâie, după gust. Se consumă cât mai proaspătă posibil – cel puţin 300 g pe zi.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea ficatului? Contactati-ne acum!