Ficatul este un organ important pentru funcţionarea optimă a organismului nostru. El curăţă toate toxinele şi ajută întregul trup să funcţioneze în mod corespunzător. Totuşi, ficatul este serios pus la încercare de stilul de viaţă.

Specialiştii recomandă atenţie la alimentele consumate, precum şi la felul în care acestea sunt procesate înainte de a ajunge în comerţ.

Medicii susţin că fructele şi legumele stropite cu pesticide, chiar şi cele de la supermarket sunt foarte periculoase pentru organism, prin urmare trebuie să le spălăm bine înainte să le consumăm. Grăsimile în exces şi prăjelile, afecteată şi ele ficatul.

 “Eu le recomand pacienţilor ca o dată pe lună sau o dată la două luni să recurgă la o dietă de detoxifiere. De exemplu, pentru o zi să consume sucuri de anghinare sau cicoare, sfeclă roşie, suc de mere. Fiecare suc consumat separat, nu toate împreună. De exemplu, cicoarea ajută la eliminarea bilei. Lămâia, ceaiul verde, legumele verzi ajută de asemenea la curăţarea ficatului. Rădăcina de păpădie, iarăşi, este foarte bună, dar şi usturoiul, în cantitate mica, este indicat”, susţine  medicul Mariana Covrig, potrivit adevarul.ro

detoxifici ficatul

Cicoarea

Cicoarea este cunoscută pentru proprietăţile sale vindecătoare încă din perioada Egiptului Antic, când era folosită la tratarea bolilor de fiere, ficat şi rinichi. Cicoarea este una din multele plante derivate din familia margaretelor. Poate înlocui chiar cafeaua.

În compozitia chimica a plantei pot fi găsite substanţe precum insulina, chicorine, colina, tanin, acid chicoric, acizi aminated, amidon, protids, minerale şi vitamine (B, C, K, P). Rădăcina plantei conţine cea mai mare concentraţie din substanţele menţionate anterior.

Tanina funcţionează ca un astringent, tonic, dezinfectant şi are un efect uşor antibiotic. Aceasta influenţează în continuare efectele vezicii biliare. Sub influenţa compuşilor cu gust amar, este stimulată şi digestia, drenarea ficatului şi a coloanei vertebrale.

Anghinarea

Trei căni cu ceai de anghinare ajută organismul să scape de toxine, previne retenţia apei şi scade colesterolul. Anghinarea stimulează funcţia ficatului şi producerea de bilă. Ficatul este astfel curăţat de toxine şi ajutat prin reducerea efectelor nocive ale alcoolului.

Încă din timpuri străvechi, anghinarea a fost folosită pentru menţinerea sănătăţii ficatului şi a vezicii biliare, întrucât sprijină secreţia biliară, reduce zahărul din sânge, îmbunătăţeşte apetitul şi digestia şi reglează procesul de formare a colesterolului. Ceaiul se obţine din două linguriţe cu plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de zece minute, după care se strecoară. Este recomandat să se bea cu linguriţa, înaintea meselor principale. Tratamentul poate dura trei luni, cu o pauză de zece zile. Anghinarea nu este recomandată persoanelor care suferă de afecţiuni renale şi hepatobiliare

Rădăcina de păpădie

Ideală pentru tratarea ficatului este şi păpădia. Aceasta acţionează ca un diuretic natural, normalizează circulaţia sângelui, măreşte secreţia glandulară, scade colesterolul şi este un drenor hepatic excelent.

Rădăcina conţine substanţe minerale diverse, substanţe proteice, vitaminele B şi C şi este eficace în detoxificarea ficatului. Poate fi folosită sub formă de ceai sau de tinctură. Pentru prepararea ceaiului aveţi nevoie de una-două linguriţe cu plantă (cu rădăcină cu tot), uscată şi mărunţită, care se pun în 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de zece minute, după care se strecoară. Ceaiul poate fi consumat timp îndelungat, de câte trei ori pe zi.

Doriti mai multe informatii despre vindecarea ficatului? Contactati-ne acum!

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs