Steatoza hepatica, cunoscuta si sub numele de ficatul gras, este cauzata de depunerile de lipide la nivelul ficatului. O dieta corespunzatoare impiedica afectiunea sa se agraveze si sa degenereze in ciroza.

steatoza hepatica, ficatul gras

Sfaturi pentru cei care au ficatul gras:

– Urmează o dietă hipocalorică.

– Limitează consumul de pâine, paste și produse de panificație din făină albă, orez alb instant sau prefiert, cereale îndulcite.

– Nu mai consuma sucuri de fructe și băuturi carbogazoase, dulciuri din comerț, fructe conservate în sirop dulce.

– Limitează consumul de miere, melasă, glucoză, dextroză, zahăr brut.

– Nici iaurturile aromatizate sau dulci nu sunt bune. Sunt periculoase produsele îndulcite cu sirop de porumb („high fructose corn syrup”), care favorizează depunerea de lipide la nivelul ficatului.

– Evită grăsimile trans, din produse din comerț preparate pe bază de grăsimi hidrogenate și margarină.

– Evită grăsimile saturate – carne grasă, mezeluri, brânzeturi maturate, ulei de palmier, unt.

– Consumă alimente cu omega 3. Optează pentru dieta mediteraneană, bogată în acizi grași mononesaturați și omega 3. Surse de acizi grași mononesaturați sunt uleiul de măsline extravirgin de primă presă, fructele oleaginoase (neprăjite și nesărate) și avocado.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor

Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.